Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden voor Online Webshop
Artikel 1. Algemene Voorwaarden
1.1 De Algemene Voorwaarden van Lela Jewels zijn van toepassing op alle aanbiedingen, producten, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van Lela Jewels. Wanneer u een artikel bestelt, gaat u akkoord met deze Voorwaarden. Lees deze dus zorgvuldig door voordat u een bestelling plaatst. Als er vragen zijn over deze Voorwaarden, neem dan contact op met Lela Jewels via [email protected] of bel 06 2242 8751.

Artikel 2. Overeenkomst en Bestelling
2.1 De overeenkomst is bindend op het moment dat u een bestelling plaatst. Lela Jewels verwerkt de bestelling nadat de betaling is ontvangen. Tot dat moment is Lela Jewels de enige eigenaar van de producten.
2.2 Zodra de bestelling is verwerkt, ontvangt u per e-mail een bevestiging dat de bestelling geplaatst is. Zodra de betaling voldaan is, ontvangt u een e-mailbericht dat de betaling is geaccepteerd, hierbij zit een factuur, de details van de bestelling en het retourformulier.
2.3 Afbeeldingen en specificaties zijn ter indicatie. Alle producten zijn handgemaakt en kunnen dus iets afwijken. Als een product niet aan uw verwachtingen voldoet, kunt u het retourneren (zie artikel 6), maar het kan niet een aanleiding vormen om een claim in te dienen.
2.4 Aan eventueel overeengekomen afwijkingen kunt u geen rechten voor toekomstige transacties ontlenen.

Artikel 3. Betaling en Betaalmethoden
3.1 Betaling geschiedt via de webshop per iDeal, creditcard (Visa- en Master Card) of bank
overboeking. Lela Jewels accepteert iDeal-betalingen via diverse banken.
3.2 Lela Jewels accepteert kortingscodes en cadeaubonnen. Kortingscodes bieden een korting op artikelen. Dit kan een bepaald percentage of bedrag zijn van het totaalbedrag exclusief verzendkosten. Cadeaubonnen zijn verkrijgbaar bij Lela Jewels. Er kan per bestelling één cadeaubon ingewisseld worden.
3.3 Indien Lela Jewels per ongeluk een verkeerde prijs heeft vermeld op de website – en het gaat duidelijk om een vergissing – hebben wij het recht om dat aan te passen. Ook als u dat artikel al heeft besteld. Lela Jewels zal in dat geval contact met u opnemen.
3.4 Alle productprijzen op www.lelajewels.com zijn in euro’s, inclusief 21% btw, maar exclusief verzendkosten.
3.5 Creditcardgegevens zoals creditcardnummer, vervaldatum, etc., worden automatisch overgedragen via een versleuteld en beveiligd systeem naar de betaalmeester zonder dat Lela Jewels of anderen toegang hebben tot deze gegevens. Zelfs in het geval van eventuele restitutie zijn volledige creditcard gegevens niet zichtbaar.

Artikel 4. Verzendkosten en Levertijd

De levertijd verschilt per product en wordt aangegeven bij aankoop van het product. Een aantal producten zoals bijvoorbeeld ringen worden voor u op maat gemaakt en daarom zit hier een langere levertijd aan verbonden.

Nederland
De keuze kan gemaakt worden tussen:
Brievenbus pakketje €3,80 Hierbij krijgt u een track en trace code maar wordt het pakketje in de brienbus geleverd.
Aangetekend verzenden € 8,00 Hierbij ontvangt u een track en trace code en wordt het pakketje aan de deur afgeleverd.
Bij bestelling boven de € 150 is de bezorging gratis, het pakket zal aangetekend naar u verzonden worden.

Landen binnen de EU €11,95

Artikel 5. Levering
5.1 Alle bestellingen worden per post verstuurd.
5.2 Als het verkeerde afleveradres is opgegeven en daarom extra kosten van toepassing zijn brengt Lela Jewels deze extra kosten bij u in rekening.
5.3 Lela Jewels streeft er altijd naar de bestelling binnen de verwachte levertijd door u te laten ontvangen. Lela Jewels is niet aansprakelijk voor vertragingen door postdiensten.
5.4 Tot en met het moment van levering draagt Lela Jewels de verantwoordelijkheid voor de
bestelling. Na levering wordt de verantwoordelijkheid overgedragen aan u.
5.5 Houd er rekening mee dat de in artikel 4 genoemde levertijden de verwachte levertijden zijn. In het geval dat een product niet binnen de verwachte periode wordt geleverd, is het niet mogelijk een claim in te dienen. Lela Jewels zal echter altijd alles in het werk stellen om te zorgen dat uw bestelling op tijd aankomt.

Artikel 6. Zichttermijn
6.1 Lela Jewels streeft ernaar alle klanten blij te maken met hun aankoop. Toch raden wij u aan de kwaliteit en het aantal producten binnen zeven (7) werkdagen te controleren. Als er iets niet in orde is, stuur dan een e-mailbericht naar [email protected]. Indien er binnen zeven (7) werkdagen door Lela Jewels geen schriftelijke bezwaren zijn ontvangen, gaat Lela Jewels ervan uit volledig aan haar verplichtingen te hebben voldaan.
6.2 Tijdens de zichttermijn dient u zorgvuldig om te gaan met de artikelen en de verpakking. U zal het product slechts in mate gebruiken voor zover nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden.
6.3 U stuurt (de) (het) artikel(en) binnen de zichttermijn in de originele verpakking, samen met het ingevulde retourformulier naar het adres wat op het retourformulier staat aangegeven.

Artikel 7. Retourneren en Omruilen
7.1 U heeft het recht om de geleverde artikelen van Lela Jewels binnen veertien (14) dagen na
ontvangst te retourneren. We hopen natuurlijk dat u blij bent met uw aankoop. Als dat niet het geval is, heeft u, als koper, vanaf de datum waarop u uw bestelling heeft ontvangen, veertien (14) dagen de tijd om het product terug te sturen.
7.2 Het retourformulier moet altijd worden meegestuurd.
7.3 U kunt het pakket samen met het retourformulier terugsturen naar:
Lela Jewels
Keizersdijk 12
4461 KA Goes
The Netherlands
7.4 De kosten en de verantwoordelijkheid van de retourzending zijn voor u.
7.5 Indien goederen gebruikt, versleten, beschadigd of incompleet zijn, hebben we het recht de
geretourneerde artikelen te weigeren.
7.6 Restitutie van de betaalde prijs, exclusief verzendkosten, vindt plaats binnen veertien (14)
werkdagen na ontvangst en controle.
7.7 Indien er betaald is met een cadeaubon dan zal er een nieuwe cadeaubon worden aangemaakt
(er wordt geen geld teruggestort).

Artikel 8. Garantie
8.1 Na de zichttermijn van veertien (14) dagen (artikel 5.1) geeft Lela Jewels zes (6) maanden
garantie op de kwaliteit van het product. Als u niet tevreden bent met de kwaliteit van het product, dan kunt u een e-mail sturen naar [email protected].
8.2 Lela Jewels zal u een passend alternatief voorstellen, maar Lela Jewels besluit voor
welke van de volgende opties wordt gekozen.
• Vervanging
• Restitutie
8.3 In het geval van restitutie, vindt terugbetaling (inclusief verzendkosten) plaats binnen veertien (14) werkdagen na ontvangst van een foto van het beschadigde artikel en controle.
8.4 Als we het artikel vervangen, kan dat tot veertien (14) werkdagen duren.
8.5 De garantie vervalt als het product gebreken heeft die zijn veroorzaakt door oneigenlijk gebruik, of als er door u of anderen wijzigingen aan het product zijn aangebracht of dat hebben geprobeerd, of als het op een manier is gebruikt waarvoor het artikel niet bedoeld is.

Artikel 9. Verzorginstructies
De sieraden van Lela Jewels zijn handgemaakt en bestaan uit diverse kostbare materialen. Om ervoor te zorgen dat de sieraden lang mooi blijven, willen wij u graag de volgende verzorginstructies meegeven:

Zilver .925
Als u uw zilveren sieraden een tijdje niet heeft gedragen dan kan het zijn dat de kleur iets donkerder is geworden, maar maak u geen zorgen!
Zilveren sieraden zonder edelstenen of opzettelijk zwart geoxideerde vlakken: Gebruik een zilverbadje (Hagerty bijvoorbeeld), eventueel kunt u ook wat zilverpoets gebruiken (Silvo bijvoorbeeld) en een droge doek en uw sieraden zullen er weer mooi uitzien.
Zilveren sieraden met edelstenen, zoetwaterparels of opzettelijk zwart geoxideerde vlakken (zoals in de collectie Pearl, zwarte parel): gebruik zilverpoets en een droge doek en poets de sieraden weer op. Probeer bovengenoemde hierbij te vermijden.

Goud 14 karaat
Goud kunt u prima onderhouden met een poetsdoek en zal minder onderhoud behoeven als zilver.

Zoetwaterparels
Bij de sieraden met zoetwaterparels moet u opletten dat u contact met warm water vermijdt. Daar kunnen de parels losweken mocht het verbindingscomponent te vaak warm wordt.

Algemeen, let op met chemische stoffen, schoonmaakmiddelen, parfum e.d. De sieraden worden van natuurlijke materialen gemaakt en kunnen dus aangetast worden.

Artikel 10. Copyright
10.1 Alle foto's en afbeeldingen die worden gebruikt door Lela Jewels zijn auteursrechtelijk beschermd. Zonder schriftelijke toestemming van Lela Jewels mogen foto's en afbeeldingen
niet worden gereproduceerd en in het openbaar worden gebruikt.

Artikel 11. Geschillen
11.1 Op de overeenkomst en deze algemene Voorwaarden is uitsluitend het Nederlands Recht van toepassing.

Deze Algemene Voorwaarden zijn voor het laatst bijgewerkt en van kracht geworden op 12-12-2018